Plötsligt händer det!

Ja. Plötsligt händer det! Jag har kämpat med att få till Marshys lägganden i ett år. Först att ens få honom att ligga ner, ligga ner gör man när man sover och knappt då, och sedan att man KAN lägga sig ner snabbare än en pensionärssnigel. Marshan kämpade vid varje läggande för att göra det snyggt och… Långsamt. För han var HELT säker på att matte menade precis det. Man ska lägga sig ner på fem sekunder. Det vill hon!

Sen igår tränade vi lite klickerträning hemma och när vi tränar backande så bara slänger han sig ner på marken. PRECIS så som jag vill ha det! Opedagogiskt att berömma då, jag vet, men va fasen ETT års arbete! Han fick massor med beröm, det som vi kallar VM-guldsberöm, dvs beröm hunden som om ni precis vunnit VM. Fina kanonkulan!!!!

/C

Annonser

2 kommentarer på “Plötsligt händer det!

  1. Sandra skriver:

    Jag tycker inte det är opedagogiskt alls. Hundarna har ju ingen aning om vad vi egentligen vill ha ju. Och om man tränar A och råkar få B (som är mycket mer värt bara för att det är sällsynt hos just den hunden) så vet ju inte hunden om att det kanske var B vi var ute efter hela tiden. 😉

    • Svansa skriver:

      Rent klickermässigt är det ju inte taktiskt att klicka när det är ”fel beteende”, särskilt inte eftersom jag bad om just backa med kommando 😛 Men skit samma, i längden är en snabb läggande viktigare!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s