Årsresume Marshy.

Marshalls mål 2012:
– Uppnå Korad
– Starta Lydnadsklass 1
(- Starta HtM klass 1 )
(- Ett CERT på utställning)
(- Starta appellspår )

Marshys mål satte jag precis när vi inledde träningen. Jag hade en förhoppning om hur vår träning skulle gå och allt vi skulle hinna med under året! Jag har aldrig tränat en hund helt från grunden förut och jag måste faktiskt erkänna att det tog längre tid än jag trodde det skulle göra. Det är inget illa menat till Marshy, för det ÄR svårt att börja lära sig att lära sig saker vid ett och ett halvt års ålder. Det har gjort att vi inte har uppnått vårt lydnadsmål och inte har försökt oss på appellspår alls. Han är inte mogen för det än, och vi har ingen stress över det.

Vad har vi uppnått då? Två titlar! Den första var Korad, och han gjorde ett riktigt bra mentaltest. Jag var säker på att han skulle klara det när vi åkte dit, han är den coolaste hunden som finns. Men det var ändå en varm känsla när vi åkte därifrån med godkänd på pappret. 20 månader gammal och med ett RIKTIGT snyggt MT. Exteriörbedömningen gjordes i Finspång när vi var där och ställde ut. Han fick godkänt, och fick på utställningen ReservCERT efter Tyler.

Arbetsmässigt har vi tränat på agility och htm. Valet på dessa sporter var för att använda htm för att förbereda inför lydnad, utan att det är alla moment. Agilityn har vi varvat med för att träna men att träna med mycket fart. Det har verkligen hjälp oss framåt i träningen av alla olika grenar. I heelworken tog han uppflytt sin andra start och kom då 2:a av 16 startande! Han har tagit 3 uppflytt i klass 1 och har startat i klass 2.  Marshy debuterade sent, men blev ändå 6:e bästa nybörjarhunden i Sverige 2012!

image

Marshy med sin rosettskörd för i år.

Summering av målen ger:
– Uppnå Korad
– Starta Lydnadsklass 1 Ej utfört. Blir uppskjutet till 2013.
(- Starta HtM klass 1 )
(- Ett CERT på utställning)
(- Starta appellspår ) Ej utfört, blir uppskjutet.

Det är jättekul att arbeta med Marshy och se honom växa med uppgifter som man ger honom! Han försöker alltid, och är mycket noggrann och ALLTID coolugn mentalt. När man träffar Marshy tror man att han alltid är sjövild, men han är den gosigaste av våra alla tre hundar och skulle gärna sova sked varje natt om han fick! Tack Eike för att vi får ha pärlan!

/C

Annonser

En kommentar på “Årsresume Marshy.

  1. Ida skriver:

    Jag tycker han har skrapat ihop en stor skörd av sina mål i år! Duktiga ni varit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s