Årsresume Svansen.

Svansas mål 2012:
– Starta officiell agilitytävling
– Uppflyttning till Lägre spår
– Godkänt Mentaltest
– Starta Freestyle klass 1
– Starta HTM klass 1
– Starta lydnadsklass 2
(- Ett CERT på utställning)

Vilket år vi haft i år Svansen! Målen för 2012 var breda mål, och vi har faktiskt lyckats med alla utom två! Och då har vi samtidigt uppnått några med råge. I början av året tänkte vi att vi skulle prova på lite grenar vi inte testat tidigare och valde att ha med klass ett i freestyle, htm och apellklass i spår som mål under året. Eftersom hon gjort en korning med 299 poäng så ville vi även göra ett till försök på det. Emma och Svansa ville även debutera officiellt i agility. Så, hur gick det? Och vad hände?

Under våren körde vi två brukstävlingar och vi gjorde absolut inte bra uppladdning vilket gjorde att hon inte fick visa upp hur duktig hon är. Bland annat var debuten dagen efter Emma och Svansas debut i officiell agility. Brukstävlingarna lades på is, då Svansa reagerade på skotten på andra korningen efter att ha blivit rädd när smällare smällde precis vid henne. Därför hoppar vi i rask takt till Svansa och Emmas debut 12:e maj på dubbelchansen vilket otroligt nog resulterade i en hoppinne! Under hösten provade vi på en lydnadskurs och en start i LK2. Med lite mer träning är jag övertygad om att vi kommer ta ett 1:a pris i det under 2013. CERT-mässigt uppnådde hon både Excellent och Very Good på utställningar, där vi är särskilt stolta över Excellent som hon fick när Sandra visade henne då hon placerades före en jättevacker championtik.

Freestyle och htmkarriären började på en freestylekurs för Yvonne Öster på våren. Vi blev väldigt inspirerade, och jag blev glad för jag kunde använda min kreativitet OCh träna med Svansen. Det kan ju knappast bli bättre tänkte vi och anmälde till några tävlingar för att se hur det gick. Drömmålet för året var att få titlarna i klass 1. Den 26:e mars debuterade vi freestyle och den 22:a juni debuterade vi htm. De första starterna var vi precis under uppflytt, men uppflytt tog vi redan start två i båda grenarna.  Svansa blir lätt stressad i freestylen så när vi tog FD1 i augusti, med ett kval till AFC, valde vi att lägga karriären lite på is. Finalen för AFC går i början av januari, så vi får se hur det går då. Heelworken kändes dock mycket bättre då hon älskar positionsarbete, och bra gick det. Bättre än jag någonsin hade kunnat ana! Samma dag som vi fickFD1 fick vi även HtM1 och två veckor efter det tog vi uppflytt i klass 2. Vi valde att gå upp till klass 3 direkt, även att vi egentligen inte var redo för att kunna få CERTpoäng, för att chansa på att kvala till SM vilket vi gjorde i mitten av oktober nere i Hyssna. Svansa blev 3:e bästa nybörjarhund i htm 2012, vilket jag anser vara en enorm bedrift dåhon är min första hund och vi började träna htm i maj!!!

image

Svansa med årets rosettskörd.

Så, ska vi ta oss en titt på målen:
– Starta officiell agilitytävling Gjordes 12:e maj
– Uppflyttning till Lägre spår. Ej uppnått, men debut är gjord!
– Godkänt Mentaltest – Ej uppnått. Godkända höfter, exteriörbedömning samt uppnått tillräckligt med poäng men ej skottfast på provet.
– Starta Freestyle klass 1  Gjordes 26:e mars
– Starta HTM klass 1 Gjordes 22:a juni
– Starta lydnadsklass 2 Gjordes 3:e oktober
(- Ett CERT på utställning) Excellent uppnått.

Dessutom får vi lägga till detta:– FD1 uppnått
-HtM1 uppnått
-Uppflytt till klass 2 htm
-Uppflytt till klass 3 htm
-Kval till AFC
-Kval till SM i HtM 2012

Jag älskar dig min fina Svans och hoppas vi har många många år kvar tillsammans. För mig är resultaten inte det som jag uppskattar mest, utan det är att träna med dig och utvecklas tillsammans, när vi övervinner något vi haft problem med och när vi ligger i soffan tillsammans och gosar!

/C

Annonser

2 kommentarer på “Årsresume Svansen.

  1. Ida skriver:

    Duktiga ni! Blir spännande att följa nästa år med er 🙂

  2. Anna med flock skriver:

    Grattis till jättefina resultat i år!, tänk vad ni hunnit med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s