Årsresume Trassel.

Trassels mål för 2012 löd såhär:
– Agility, vi ska börja tävla officiellt under 2012 förhoppningen är första agilitydiplomet (om det kommer att införas agilitydiplom…) Annars är det att bli uppflyttad till klass II.
– Vallning, gå nybörjarkurs under våren, sen får vi se vart det tar vägen.
– Rallylydnad, testa en nybörjarklass på tävling. När alla moment flyter bra. (Träningsgrupp kanske?)
– Viltspår, testa blodspår under slutet av 2011 och sen kanske ta en privatlektion i vår. Målet är att bli godkänd på anlagsprovet.
– Freestyle, att öva in ett program för att se hur det känns.
-Tävlingslydnad, ställa upp i en klass I tävling.

Resultatet är varierande, främst beroende på att Trassel har spenderat nästan halva året med karens för olika saker. Det suger, men sånt är livet. I agilityn gjorde det att det inte hanns med fler än två officiella tävlingar, på vilka slalom inte fungerade alls. Trassel har dock fått tillbaka en stor del av glädjen i agilityn igen. Målet för 2012 uppnåddes inte, utan det kommer få stå kvar! Trassel blev dock klubbmästare i blåbärsagility OCH vann blåbärsagilityn på spökhoppet. Så när hälsan väl finns där, och slalomet sitter kommer hon vara farlig på agilityplanen!

Vallningen klarades. Hon har gått några vallningskurser, men hon gillar inte riktigt att jobba i vissa av lägena. Hon går gärna runt och balanserar (tror jag det heter, är Charlie som skriver men Emma som vallat…). Trassel är mer intresserad av fårbajs och hästvallning.

Rallylydnad provades på med en träningstävling, men E fastnade inte för det. Vilket gör att det inte ligger i fokus för under kommande år heller.

Blodspår har också testats, och med lite mer träning skulle T kunna gå ett anlagsprov. Det svåra är att T är en duktig personspårshund och det är svårt att veta om hon spårar den som lagt spåret, eller det faktiskta blodspåret.

Det är i freestyle som de flesta framgångar infunnit sig i år. Trassel kvalade till Agria Freestyle Cup när hon fick sitt första uppflytt och har under året fått till tre uppflytt i klass 1, och har därmed rätt till sin första titel: FD1 Trassel! Som det ser ut nu kommer Trassel i fortsättningen tävla med matte Emma enbart så den sista freestyletävlingen med matte Charlie blir på MyDog! Inte ett helt fyskam sätt att köra en sista tävling för tillfället 😉

Tävlingslydnaden går frammåt, om än långsamt i vissa fall. Nu har Trassel börjat greppa apporten, hon kan gå i fot vissa sträckor och vissa bitar falla på plats. Det är än så länge en bit kvar till det är startdags, men vi hoppas på att E o T kan starta i lydnadscupen i vår!

image
Trassel med sina vinster.

Summering:
– Agility, uppflytt till klass 2: Ej uppnått
– Vallning, gå nybörjarkurs under våren: Uppnått.
– Rallylydnad, testa en nybörjarklass på tävling: Delvis uppnått, men bortprioriterat
– Viltspår, provat men ej anlagsprov: Delvis uppnått
– Freestyle, att öva in ett program för att se hur det känns: Uppnått
-Tävlingslydnad, ställa upp i en klass I tävling: Ej uppnått

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s