Agilityträning.

I helgen var det dags för den sista gången agilityträning innan jul. Karin och Mickis hade fixat övningar och det var riktigt luriga och lärorika övningar. Jag började med övningen som innehöll slalom.

image

Med Marshy låg fokus på att ta slalomet i följd efter hindren. Vi började med fem bågar. Han har fortfarande svårt att bromsa in innan slalomet, det måste ju gå fort, men jag hoppas det löser sig med mer erfarenhet. Jag är supernöjd med hans sökande av hinder som på det stora hela gick jättebra! Svansa gjorde det jättesnyggt, det var inga större problem med övningen.

image

Den andra övningen satte prov på både ut och runt. Något som jag och M inte tränat mycket på. Övningen var mycket nyttig för oss!!! Fler övningar som utvecklar både hans ordförståelse och min handling! Med Marshy måste man vara ute i lite godare tid än med Svansa. Troligtvis för att han inte har samma erfarenhet. Övningen gick super med Svansa, men jag märkte hur noga det är med kroppsspråket. Vid runt stampar man till för att förtydliga, och gör man det när man säger ut så gör Svansa runt. Viktigt för mig att tänka på!

Svårast var tråckelövningen:

image

Vi hade 1-5 uppställt. Svansa blir lite upprörd när man tråcklar men hon gör det snällt. Marshy hade svårt för det så vi behöver köra mer tråcklande.

Med Svansa behöver jag mest träna för att vi ska bli mer samspelta, medans Marshy har fler tekniska färdigheter att lära sig. Duktiga var de båda två i alla fall!

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s