Agilityn då?

Det har varit lite bloggtorka den senaste tiden, men agilityträningen tuffar på. C har ju varit skadad så jag har försökt fördelat agilityträningen på alla tre hundarna. Discoagility på fredagar och träning i staby på söndagar samt lite småträning på hu. En tävling har det ju varit också (som inte var några lysande resultat från min sida…).

Lite discoagility med Svansa:

Svansa känns bättre och bättre, hon behöver fortfarande bowlas in första porten på slalomet och hon har fortfarande dålig teknik med högt huvud i högerslalomen, men när hon väl kommer igång så tuffar hon på fint. Blindbytena sitter bättre och bättre, styrbarheten är bra och jag tycker hennes hindersug är toppen! Nått som märks är dock att hon river när hon blir stressad. Tänker jag ”Den här rundan ska jag springa som bara den!” så blir hon väldigt stressad och i fredags rev hon 5 hinder i rad för att hon bara föröskte jaga ikapp, så vi måste hitta nån gyllene medelväg där.

Lite Stabyträning med Trassel:

Trassel är ju Trassel och agility är superkul första rundan. Bromsen är svår att hitta och svängarna blir yviga även om styrbarheten är bra. Nått som jag är såååå glad över är dock att hon taggar som bara den i slalomet och kommer ofta ut med en väldig fart, det ställer ju helt klart till det om det är en snäv sväng efter, för rör jag mig en micrometer förtidigt så känner hon sig trängd och hoppar ur slalomet… Svansa och Marshall tvekar ju inte att springa rakt in i en om man är vad de anser är ”ivägen”, medans med Trassel är det distanshandling som gäller. I filmen så var det ett tillfälle där hon tycker att jag tränger henne och hon springer då förbi hindret. I högerslalomet så försöker jag ”fail-safe:a” och kör alltid med några bågar så att hon gör det ordentligt. Vi hade en incident i söndags då hon blev riktigt låg, men en gång är ingen gång och jag laddar med superbelöning till fredag.

Marshall då:

Jag ska sätta mig ner och klippa ihop en film med hans agility, han utvecklas väldigt snabbt och köper alla tekniker jag testar på honom! Jaakkosar, Tyskar osv. Han har alltid ett grymt tryck och spring i benen. Ibland så är springet starkare än motivet till att lyssna och då kan det enklaste framförbytet kärva. något som vi behöver träna på är hindersug när det är lite längre distanser. Men jag tror att han kommer att bli grym! Något som just nu har blivit en grej är att han missar sista porten i högerslalomet jag klämmer på en båge på fredag och ser om det hjälper.

Nu mår ju Matte C bättre igen så jag blir nog av med båda aussisarna, kanske redan till träningen på fredag, men snart så drar ju tävlingssäsongen igång på riktigt och då går jag och Trassel all-in!

Med löfte om bättre uppdatering!
//E

Annonser

En kommentar på “Agilityn då?

  1. Karin skriver:

    Trassel ser så fin ut på filmerna och i verkligheten! Jag ser fram emot att se er ösa på tävlingsbanorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s