Brukssatsningen fryst.

Ja, jag vill ju ut och träna bruks men i kylan är spårläggandet lite lagt på is. Med Svansa är det just spåret och budföringrn jag behöver träna inför appellen. Lydnadsmomenten (förutom framförgående) sitter. Med betoning på sitter då Svansa gärna just sitter under platsen och det är något vi nöter och nöter. Jag önskar jag bodde på landet så jag kunde lägga mer plats hemma. Vid oss vet man aldrig vad för människor som kommer förbi och därför undviker jag plats där.

Spåret är lite av en paniksituation snart. Vi måste ju hinna gå mer än två spår innan tävlingen! Temperaturen måste vara närmare nollan för att det ska funka! I helgen måste vi spåra! Igår tänkte jag spåra men det blåste så himla mycket att det inte var förhållanden för att starta upp spårandet igen. Jag vill att vi ska få en bra uppstart när vi börjar igen.

Marshys bruksplaner varierar lite. Han borde lära sig spårandet (han har inte fått chansen än stackarn) men rapport lockar. Jag tror att han skulle vara bra på rapport, och att passiviteten vore nyttig att träna på. Ska få lite tips av Carola ikväll! Wiiie!

/C

Annonser

8 kommentarer på “Brukssatsningen fryst.

 1. Line skriver:

  Men varför vill du inte spåra när det är minusgrader?
  Jag spårar i alla väder och temperaturer med enda undantaget när det är djup snö. Minusgrader eller vind är ingenting som hindrar oss, man får anpassa svårighetsgraden bara om man är osäker på hundens förmåga 🙂

  • Line skriver:

   Spinner vidare.. Jag tänker att jag utan problem kommer hinna gå minst 10 spår innan tävlingen. Det lär ju inte komma några stora mängder snö nu och spårar man 1 till 2 gånger i veckan hinner man massor 🙂

  • Svansa skriver:

   Jag vet inte varför spåret har satt sig så i mitt huvud. Det är svårare när doftpartiklarna inte sprids lika bra och därför har jag valt att avvakta, men snart kommer jag ju aldrig ens prova! Så avvaktande som jag är! Blir att sparka mig själv ikväll och ge mig ut!

   • Line skriver:

    Jag kan nog garantera att Svansas lilla näsa klarar att spåra i minusgrader utan problem!
    Om du vill börja lugnt så lägg ett kortare näringsspår eller liknande med kort liggetid.

    För en del hundar kan det till och med bli lättare när korridoren inte sprids på samma sätt, det är ju olika. Och du vet inte förrän du har provat!

    Ut med er bara! Inga undanflykter! 🙂

 2. Sandra skriver:

  Alltså du pratar om hunden som åkte på spårläger när hon var tio månader efter att ha gått en knapp handfull spår i hela sitt liv och där bland annat spårade i sandtag i stark vind och imponerade stort på instruktören som varit med sen urminnes tider. Hon kan. Lita på henne. 🙂

 3. Lena skriver:

  Äh, jag spårade igår, i flera minusgrader. Det var meningen att det skulle bli i den i stort sett snöfria skogen, men jag råkade hamnade på skarsnö på ett kalhygge, med en bitande vind. Jag tänkte inte på att det blev så, och hur svårt det kanske var, förrän Mello redan tuffat iväg 30-40 meter… Det gick kanon, och då har han kanske spårat sammanlagt 5-6 gånger innan, och det var flera månader sen sist. Men jag fattar hur du menar. Hade jag haft huvudet med mig och tänkt på det innan, hade jag trott att det skulle vara på tok för svårt och aldrig vågat försöka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s