Spårspark.

Ja, jag fick minst sagt en spårspark av er så vi gav oss ut och spårade. Svansa fick ett 800 meters spår uppdelat med slutpinne och belöning på mitten. Hon hade fem korta pinnar och två slutpinnar. Förstå spårhalvan galopperade en överlycklig Svans med matte älgande efter. Euforin gjorde att jag fick bromsa henne och ta tillbaka till pinnarna då hon bara lyfte dem kastade och sprang vidare. När hon bromsades tog hon dem till matte. Allt gick bra till efter andra korta pinnen när jag tappade linan och Svansa fick chansen att gå i högsta hastighet med mig springande efter vilt viftande för att få tag i linan igen. Till saken hör att jag är klumpig och det var rätt så mörkt så det var med änglavakt jag inte ramlade. Emma kom efter mig joggandes och skrattande…

Andra halvan hade hon fått ut en del av euforin och var mycket mer metodisk. Här kom hon fint med pinnarna in till mig och fick glädjeskutt och belöning av mig. När det gått ca 700 m började hon bli trött och det blev lite hackigt men efter den vinkeln gick hon raka vägen till slutet där det firades med en skål med korv och laxpastej i. Yummy!

Summan av spåret är 5+2 av 5+2 pinnar, svettig matte och lycklig Svans. Till nästa gång ska vi ha en paus mellan spåren och sen fortsätta. Det blev lite helvilt där mellan dem. Svansa spårar vilt och yvigt, det vilda är mest tempot. Spårande ska göras i galopp!. Oftast går hon fint i spårkärnan men när hon börjar slå så gör hon korta och yviga slag.

Sedan var det Marshys tur. Han hade ett 450-500 m långt spår uppdelat i två. I hans spår låg en Ikearåtta, en leksaksboll och ett spårslutspinne samt två belöningsskålar. Han har inte spårat alls många gånger men redde upp det fint och gick som en klocka i stora delar av spåret. Leksakerna var han inte så intresserad av men det var ju ganska kul att leka med matte ändå. Helst ville han fortsätta, men det var gosigt att äta ut gotteburkarna och bli klappad.

Vi ska klicka lite mer spårpinnemarkering innan nästa gång. Han har bara kört det i två pass utanför spåret. Vinkeln blev skarpare än vad jag tänkt mig och den var lite för skarpt för honom. Nästa gång blir det ungefär lika långt spår men med bara pinnar och skålar, med lite snällare svängar för att han ska få känna att han klarar hela spåret. Marshy spårar väldigt lugnt hela tiden. Även om han ökar tempot så ser han alltid lugn ut.

Marshy körde lite intro till rapport/budföring också. Superkul! Men man kan ju inte säga Marsch till en hund som heter just det Marshy så det kommer få heta Spring. Nöjd blev han i alla fall. Det var heeeellajbans att springa mellan mattarna!

Även Trassel spårade men för henne blev euforin allt för hög vilket resulterade i lite stingryck i spåret. Sånt som händer med en Trassel! Som vanligt sket hon fullständigt i spårslutet med gottet i. Spårandet är bättre än korv!

Tack för sparken. Vi hade jättekul!

/C

Annonser

4 kommentarer på “Spårspark.

 1. Sandra skriver:

  Oj vad långt ni lade för att vara första gången på länge! Men gött att det gick bra!! 🙂

 2. Line skriver:

  Haha du är ju rolig. Först noja om att det inte går att spåra i minusgrader och sen gå ut med värsta mastodontspåret!? 😀
  Kul att det gick så bra iallafall! Oroa dig inte över tävlingen, ni hinner träna massor tills dess 🙂

 3. Emelie skriver:

  Kul att Marshy spårade så bra! Han var ju för söt förra gången 😀

 4. Lena skriver:

  Säger det samma. Det var värst vad du tog i med spårlängden! Sen tror jag inte man behöver träna så hiskeligt mycket på just längd hela tiden (nån gång ibland förstås), det är nog viktigare att träna på svårigheter och problemlösning. (Ja, jag är teoretiker…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s