Hemmaklickning och gräsänka.

Emma är på bio ikväll så jag och hundarna är ensamma. När vi är ensamma är vi oftast ganska lata så jag vill ge mig själv beröm för att vi faktiskt gjorde något! Nu skulle jag inte påstå att vi gjorde något enormt betungande, vi körde nämligen ett klickerpass. Insats: Tre köttbullar per hund. Träning: HtMpositioner.

Svansa: Svansa tränade på 1,2,3,5,7,9,10. Hon tränades på byten samt att hitta positionerna utan mer än mitt kommando och tecken. Tecknen är små och diskreta och tanken är att de inte ska synas. Svansa har svårt att hitta position 10 så det klickade vi i två omgångar med en hel köttbulle i småbitar. Gott och mycket välbehövlig träning! I övrigt tränade vi på det som inte gick bra på tävlingen. Jag belönade mycket med rösten när hon hittade in i 10:an. Jag brukar mest använda rösten lugnande då Svansa lätt spinner loss i skallen annars men kände att vi behövde den extra bekräftelsen för att verkligen betona hur duktig hon är när hon hittar 10:an.

Marshy: Marshy tränade på 1,2,3,5,9,10. Vi har påbörjat stegförflyttningar i 2,9,10 och det går riktigt bra i 9 och 10. Än så länge så kör vi bara något steg i taget. Vi tränade även på ställande under gång och lite kontakt. Prinsen påbörjade arbetet med 5:an idag. Vi ska börja med 4:an om någon vecka tänkte jag. Marshy är en fröjd att träna med då han alltid är så lugn. Jag behöver ha båda hundarna att träna med! Svansa är häftig men blir så speedad att det är skönt att varva med Marshy.

Trassel: Sist ut var Trassel och OJ vad bra hon gick. Jättesnygg fotposition,  och 10. 10 har vi aldrig tränat på och redan på tredje klicket började hon hitta den själv. Köttbullar var en bra htmbelöning för liten Trassel som hade fullt fokus hela passet och arbetade superbra!!! Nu ska vi bara få fart på matte Emma så kommer ni ut och tävlar lite!!

/C

Annonser

En kommentar på “Hemmaklickning och gräsänka.

  1. Karin skriver:

    Alltså, ett sådant här inlägg är rena grekiskan för mig. Men bra tränat! Det låter dock som mååånga positioner för tre köttbullar? Kanske blev riiiktigt små bitar i och för sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s