Sökträning

Igår var vi en något decimerad skara som drog ut i sökskogen.

Marshy var först ut och körde fem skick.
Första och andra skicken snyggt med dold figge. Tredje blev han osäker och ville tillbaka till tidigare figg, här hittade han även en död fågel, eller snarare resterna av den. Efter det körde vi popup på resterande skick för att han skulle få fokus utåt och inte på fågeln.Ett supersnyggt tomslag. Stackarn hade en dålig matte som inte hade någon korv på sig så han fick bara leka lite med matte utan leksak eller godis.

Nästa gång tycker vi att det vore bra att köra lite lättare skick men utan retning för sätt garantera att han hittar utan retning och att han får lyckas med alla. Han får gärna se när giffarna går ut i skogen, men inte vart de gömmer sig.

Efter det körde Marshy skallmarkering. Han behöver inte alls lika mycket triggning, det räckte med att figgen höll i bitkudden så skällde han. Här passade vi på att låta Kicki och Maria prova på att kampa med en större hund, och de tyckte det var superkul. Med Marshy är det dags att ställa högre krav, och utöka antal skall ordentligt. Dessutom måste det vara krav på att han ska behålla fokus på figgen mellan skall.

Marshy provade även rullmarkering, och han gjorde det jättesnyggt trots att han aldrig gjort det innan!

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s