Sökkurs igen.

Igår var det dags för en ny omgång på sökkursen. Den här gången var det instruktörsledd träning. Svansa hjälpte till att valla av rutan, och gjorde det med enorm entusiasm som vanligt. Marshy var sedan första hunden ut.

Jag sa att jag ville ha fokus på att han skulle lyckas med skicken även på slutet, utan att vi körde poppis. Anledningen är att jag känner att jag sett ett samband i att han hittar i början men att man sedan får tomskick och får poppa för att han ska orka leta ordentligt, och jag vill att han snarare ska utveckla sin ork för att orka söka av mer. Igår var det fin vind också, så vi hade möjlighet att göra vindövningar.Marshy fick 5 skick planerade, där två var vindövningar, en poppis och två stycken skulle vara skick utan retning.

Och som han arbetade! Det blev totalt 7 skick då han gjorde två tomslag som var väldigt snygga. Han går ut finfint på djupet. Nu när vi har börjat komma ut på djupet ska vi bara fortsätta likadant. Vi ska variera oss mellan poppis, vind och utan retning.

Vi avslutade med att träna på markeringar. Han har verkligen fattat att det är skallträning när bitkudden kommer fram, och skäller som sjutton. I skallträningen är det dags att börja träna in ordet tyst. Vi ska också träna på att han aldrig får släppa bitkudden innan man bett honom att göra det.

Vi har också börjat träna på rullmarkering, mest för att se hur han sköter det, och han gör det faktiskt väldigt bra. Här ska vi träna på att hämta saker, vilket vi har nytta av till uppletandet sen.

Jag ska snart bestämma vad för metod jag vill använda. Som det är nu lutar det mot rullmarkering. Inget av det vi tränat är onödigt, han behöver ju skall och uppletande till högre klasser i alla fall!

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s