Sökträning 25/6.

Igår blev jag ännu kärare i min hundar än jag redan var!

Den här gången var Svansa först av mina två. Hon jobbade med två figuranter som vi placerade ut, och sen sökte efter. Hon jobbade jättefint! Efter det fick hon två dolda skick på djupet och hon tog båda två. Hon jobbade tyst och lugnt.

Med Svansa ligger fokus på att försöka med markeringar snart igen, men nu vill jag bara att hon har kul och att vi befäster kunskapen. Hon tycker det är jättekul! Det trista är att det lätt uppstår blodvite ute hos figuranterna eftersom hon är så het på belöningen. Trots att jag säger att hon är på, så man ska ställa sig upp och kasta godisarna på marken en i taget så har det kommit hud i kläm tre gånger (Tre olika personer). Det är få som förstår att jag verkligen menar att hon är såååå på belöningen. Har funderat på tub, eftersom det är så smidigt, men det blir nog egentligen också för gott. Igår fick hon ostbågar, vilket var på tok för attraktivt….

Marshy är en pärla. Igår tog han markering på de tre första skicken, ett på 25-30 m och sedan två på djupet utan retning. Den första blev det lite fel för han såg inte vart figgen höll i rullen, men då sprang han tillbaka till mig och visade vart hon var åt mig. Han är verkligen helt otrolig!

De två andra med markering tog han på fullt djup och höll i rullen mycket längre än sist. Han tog rullen direkt och satte av mot mig. Jag hann inte ens ropa här är jag innan han var påväg! När han kom till mig, vände han sig direkt redo att springa när jag sa visa. På Visa springer han direkt mot figuranten, innan den hinner säga här är jag. Vilken pärla!!!

Hos Marshy har verkligen poletten ramlat ner och vi ska fortsätta väldigt likadant med honom under sommaren tror jag. Jag vill inte hejda hans framfart i visa än utan vill nog att han har draget fram och tillbaka. Igår började vi med att belöna vid min sida när han var lugn och inte tjuvade, och när han tjuvstartade fick han gå tillbaka och vänta innan han fick sticka iväg.

image

Finaste Marshallen är lite sömnig idag!

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s