Lydnadskurs hela helgen!

I fredags började lydnadskursen för Ditte och Heléne. Dagen till ära gjorde vi en liten rolig övning som var väldigt häftig eftersom det blev väldigt tydligt vad varje ekipage hade problem med. De hade gjort ett lydnadsprogram som inte innehöll ett enda tävlingsmoment utan som var rolig och samtidigt väldigt utmanande.

Man började med att backa ett slalom med hunden i frontposition. Det var jättesvårt att hålla kurs själv och samtidigt ge hunden den uppmärksamhet den förtjänar. Efter detta gjorde man en kort transportsträcka fram till att man fick en godisbit som man la ut på en burk, och sedan skickade man hunden till den och såg hur snabbt den tänkte tillbaka till matte efteråt. Sedan var det en längre transportsträcka fram till en byggpall med en matta på där man satte hunden och gjorde sedan ett skifte till ligg och ett till sitt från frontposition. Efter det en transportsträcka till ett hopp över hinder, som var två hinder som studs där hunden sattes på ena sidan och hoppades tillbaka till föraren liknande LK1. En avslutande transportsträcka till en spegel där man skulle titta på sig själv och hunden och berätta vad man tyckte gick bra.

Marshy blev förvirrad vid slalomen och undrade om han skulle gå i htmposition köra agility eller något annat. Jag var inte tydlig nog för att han skulle förstå men han jobbade på fint. Han skötte sig super genom hela banan med finfin attityd och jag belönade med rösten på många ställen.

Finaste Nusse!

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s