Klass 2 debuten

Spänd av förväntan satt jag och Trassel inklämda i baksätet när vi tuffade mot Finspång.

Agilityklass A
Banan kändes helt ok, nån hinderfälla men annars bra. Trassel sprang förbi andra hindret så där vart vi diskade, missade hopphindret innan a-et, stannade inte på kontaktfältet på balansen så där tog jag om. Jag släppte förmycket på slalomet så hon gick ur, sen lät jag henne ta sluthindret istället för en tunnel.

Agilityklass B
Där diskade vi oss på första hindret. Jag rundade hindret och Trassel trodde på att det var någon runda-variant som vi tränat på >.< jag vill kunna tex knyta skorna, stänga en ficka, rätta till håret eller vad som innan vi kör, även gå runt hindret från fel håll… Jag satte om henne och gjorde samma start och då gick det bättre. Hon stannade fint på balansen, lyssnade inte på en jaakko, tog slalomet fint, tjuvade inte på start hindret, vägrade på en tunnel och tjuvade sen på balansen isf att ta gungan. Om hon tagit gungan direkt, och det var väl så rundan kändes ungefär, så hade vi gått i mål med 10 fel.

image

Hoppklass
Det var slalom som tredje hinder, hon kändes seg och gick ur. Jag tog tillbaka henne och peppade upp henne och hon gjorde ett jättefint slalom. Sen kom en staketsekvens som blev heybaberiba sen tjuvade hon på starthindret, sen fixade hon slutet.

image

Detta kändes inte riktigt som en tävling. Det var så få startade och så litet. Jag kände mig inte ”in the zone” och fokuserad och ”med” Trassel när jag sprang utan att jag mest bara sprang. I agility b loppet hade jag över 50 starter mellan banvandring och start och då tycker jag att det är lite segt att komma igång (även om det nu var där vi lyckades bäst 😛 ).

Det kändes inte som att det var min hund jag körde på tävlingen, utan en hund som jag inte alls känner.

Vår balansbom hämtar vi förhoppningsvis idag och då får hindren åka upp på ridbanan, vi har ju jättefina möjligheter till att träna här hemma, bättre än på vissa klubbar, så nu är det dags att börja utnyttja det!

//E

Annonser

En kommentar på “Klass 2 debuten

  1. Karin skriver:

    Hejja! Snart tävlar vi igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s