Spår i vildsvinsskog.

Igår var det sökträning, och vi fick som vanligt ett spår lagt av en av de andra. Spåret blev dock rätt så långt, och spårläggaren gick vilse. Marshall var tydligt påverkad av att det gått mycket vilt i skogen och det var inte bara svårt att läsa om han spårade eller inte, utan även vad han spårade efter. Han hade svårt att komma igång, och när han väl var igång tappade han efter ca 100 m.  När vi väl hittast spårläggaren kunde vi gå på spåret närmare slutet, så han fick avsluta med att ta de sista spårapporterna och avslut.

Det här var första gången med naturpinnar, vilket han hade svårt att förstå. han nosade runt och letade efter sina vanliga pinnar och blev bekymrad när han inte hittade dem. Det här tar jag helt på mig själv, jag hade glömt packa ner tillräckligt med vanliga pinnar så vi fyllde på med lite skogspinnar. Vi ska träna lite hemma på skogspinnar så kan vi ta in dem i spåret sen.

Nästa träning blir ett spår ikväll, lagt av mig eller Emma. Det kommer snitslas så jag verkligen kan lära mig att läsa när han spårar, och så han kan lyckas. Det blir med enbart slutapport och kommer vara ca 200m långt.

Träningens tre positiva:

  • Trots att han inte förstod skogspinnarna så letade han ihärdigt där han kände att lukten fanns på en pinne.
  • Fint avslut trots att han var jättetrött i skallen och fått irra en del
  • Spårade stundtals jättefint trots viltrik terräng

Behöver träna mer på:
Viltrik terräng. Vi har upplevt samma problem i söket när vi körde det, han blev jättestörd där det var nybökat av vildsvin.

Överlag var han duktig. Det var absolut inte lätt för honom att lyckas, och det gjorde honom definitivt inte rättvisa att få gå det där spåret. Vad jag borde ha gjort? Skippat skogspinnarna, och fått ett kortare spår då det här var tänkt som pinnstig för att höja hans motivation. Omkringvimsning i gristerritorie hjälpte knappast upp hans motivation på personspår.

/C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s